Δραστηριοτητες

Στο Συρράκο

Ο ορεινός όγκος και το άγριο ανάγλυφο των Τζουμέρκων και του Περιστερίου αποτελούν ιδανικό τόπο για ορειβατικές διαδρομές και πεζοπορία.
Τα περισσότερα μονοπάτια είναι διατηρημένα και σε καλή κατάσταση, πολλά δε με σημάνσεις και χαρτογραφημένα

Ορεινή πεζοπορία και ορειβασία

Κατά τη διάρκεια της διαμονής στην περιοχή του Συρράκου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πλειάδα δραστηριοτήτων και να έρθετε κοντά με τη φύση. Δείτε μερικές από τις ωραιότερες, παρακάτω:

Συρράκο - φαράγγι Χρούσια - Καλαρρύτες

Συρράκο - φαράγγι Χρούσια - Καλαρρύτες

Βαθμός δυσκολίας: χαμηλός
Χρόνος πορείας: 1-1,30 ώρα
Υψομετρική διαβάθμιση: 1.200μ. – 900μ. – 1.100μ.
Συναρπαστική διαδρομή με πέρασμα μέσα από το φαράγγι του Χρούσια και τερματισμό στους Καλαρρύτες.Το μονοπάτι επικοινωνίας των δυό ιστορικών κωμοπόλεων μέχρι και τα τέλη του περασμένου αιώνα, αποτέλεσε για χρόνια το πέρασμα από το τούρκικο στο ελληνικό (το Συρράκο απελευθερώθηκε αργότερα από τους Καλαρρύτες) και φυλασσόταν από τούρκικο φυλάκιο.

Άγιος Γεώργιος Συρράκου - δάσος Πάτζας - γέφυρα Κουϊάσας - Καλαρρύτες

Άγιος Γεώργιος Συρράκου - δάσος Πάτζας - γέφυρα Κουϊάσας - Καλαρρύτες

Βαθμός δυσκολίας: χαμηλός 

Χρόνος πορείας: 1,30 ώρα
Υψομετρική διαβάθμιση: 1.200μ. – 800μ.

Όμορφη διαδρομή μέσα από το δάσος της Πάτζας όπου υπάρχει και παρατηρητήριο χλωρίδας και πανίδας. Πέρασμα από το γεφύρι της Κουϊάσας και άνοδος στους Καλαρρύτες.

Ματσούκι - Μονή Βύλιζας - Καλαρρύτες

Ματσούκι - Μονή Βύλιζας - Καλαρρύτες

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος
Χρόνος πορείας: 3 ώρες
Υψομετρική διαβάθμιση: 1.000μ.-750μ.-1.100μ.

Μεγαλύτερη διαδρομή από τις προηγούμενες ,ιδανικοί για έμπειρους ορειβάτες. Μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στα δύο μοναστήρια της περιοχής, Βύλιζας και Κηπίνας

Συρράκο - πηγή Στέρπα - ξωκλήσι Αγίων Αποστόλων

Συρράκο - πηγή Στέρπα - ξωκλήσι Αγίων Αποστόλων

Βαθμός δυσκολίας: χαμηλός
Χρόνος πορείας: 2,30-3 ώρες
Υψομετρική διαβάθμιση: 1.200μ.-1520μ.

Η απόλυτη ορεινή διαδρομή με αφετηρία το χωριό και τερματισμό στο ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων, όπου το θέαμα είναι συναρπαστικό αντικρίζοντας την λίμνη Παμβώτιδα και την πόλη των Ιωαννίνων.

Rafting - Canyoning - Kayak

Ο Άραχθος και ο Καλαρρύτικος είναι ιδανικοί ποταμοί για καγιάκ και ράφτινγκ με διαδρομές υψηλής δυσκολίας μέσα από απροσπέλαστες χαράδρες και λαξευτούς βράχους όπου το θέαμα θα σας αφήσει κυριολεκτικά άφωνους. Η περιοχή χαρακτηρίζεται απ΄τους ειδικούς, από τις ιδανικότερες στην Ελλάδα για Canyoning. Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα σας οδηγήσουν να ζήσετε αξέχαστες στιγμές με την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη.

Rafting από την γέφυρα Πολιτσάς έως την γέφυρα Πλάκας

Rafting από την γέφυρα Πολιτσάς έως την γέφυρα Πλάκας

Η διαδρομή είναι βαθμού δυσκολίας III και η διάρκεια της είναι 2 ώρες.

Η διαδρομή συνδυάζει άγριο τοπίο, πολλές πηγές και καταρράκτες, καθώς και το πανέμορφο φαράγγι του Άραχθου! Στη διαδρομή αυτή μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 12 ετών και άνω. Όλος ο εξοπλισμός για την δραστηριότητα παρέχετε από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας (στολές, παπούτσια, αδιάβροχα, σωσίβια, κράνη κ.τ.λ)

Canyoning φαράγγι Σταυραετός ή Μπόζιας

Canyoning φαράγγι Σταυραετός ή Μπόζιας

Βαθμός δυσκολίας Υπάρχουν 2 επιλογές: επίπεδο 2 ή επίπεδο 3
Διάρκεια κατάβασης φαραγγιού 4 ώρες,πεζοπορίας 1 ώρα.
Το φαράγγι Σταυραετός ή Μπόζιας βρίσκεται ακριβώς κάτω από το χωριό Συρράκο. Η διαδρομή ξεκινάει ήπια χωρίς δυσκολίες με μικρούς καταρράκτες 7-12 μέτρων και διαστήματα με περπάτημα. Στο σημείο που το φαράγγι τέμνει τη χαράδρα του Χρούσια, δημιουργείται καταρράκτης 48μέτρων και μετά συνεχίζει με άλλους 4 καταρράκτες 8-18 μέτρων με εντυπωσιακά πλακώδες πετρώματα και βαθιές λίμνες.

Canyoning Πύλη παραδείσου

Canyoning Πύλη παραδείσου

Βαθμός δυσκολίας: επίπεδο 3

Διάρκεια κατάβασης φαραγγιού 4 ώρες,πεζοπορίας 1 ώρα.

Η Πύλη του Παραδείσου, είναι ένα από τα καλύτερα φαράγγια που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Η διαδρομή συνεχίζει με river trekking στον Καλαρίτικο ποταμό. Ο συνδυασμός του άφθονου νερού, των επιβλητικών ορεινών όγκων διαμορφώνει την αισθητική του τοπίου της περιοχής με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

kayak στον Άραχθο

kayak στον Άραχθο

Χρόνος πορείας: 2-2,30 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: δύσκολο 

Το kayak είναι πολύ πιο ευέλικτο από μια βάρκα του rafting, το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει τη πορεία του καθώς εμείς με το κουπί μας αποφεύγουμε πιθανά εμπόδια στην πορεία μας. Απόλυτο extreme καθώς η ταχύτητα του νερού και οι κυματισμοί αυξάνουν την αδρεναλίνη στο maximum ,αυτή η εξαιρετικά ευχάριστη περιήγηση χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση.