Καλωσήρθατε

Στο εστιατόριο

Η παραδοσιακή ταβέρνα «Ο Σταυραετός» στο Συρράκο, είναι η πρώτη τουριστική επιχείρηση της περιοχής. Ιδρύθηκε το 1976 από τον Βασίλη Βαίτση και ως σήμερα η οικογένειά του συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους επισκέπτες και λάτρεις του χωριού Συρράκο.

Σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον, με περίτεχνα διακοσμημένα ξύλινα ταβάνια, πέτρινο σκαλιστό τζάκι, φωτογραφίες και αντικείμενα απ’ το παλιό Συρράκο, οι γαστρονομικές απολαύσεις του «Σταυραετού»,περιμένουν να τις απολαύσετε.

Ο χώρος είναι ανακαινισμένος, διαθέτει εξαερισμό και κλιματισμό και προσφέρεται για συνεστιάσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις και εστίαση οργανωμένων εκδρομών και είναι χωρητικότητας 80 ατόμων. O Σταυραετός τα τελευταία χρονιά αναλαμβάνει την εστίαση διαφόρων εκδηλώσεων (γάμοι, βαπτίσεις, εστίαση συνεδρίων κ.α.)

Το εστιατόριο έχει υιοθετήσει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας Τροφίμων ISO 22000 και πληρεί τις απαιτήσεις του συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων HACCP.

Τοπικές γεύσεις & γαστρονομία

Η ανεπτυγμένη κτηνοτροφία της περιοχής και η παρασκευή τυροκομικών προϊόντων, αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο της γαστρονομίας τουΣυρράκου. Μια μεγάλη ποικιλία συνταγών από τυριά όπως τηγανιτή γραβιέρα και κεφαλοτύρια, γαλοτύρι και ψημένη φέτα, θα σας συναρπάσει. Η γαστρονομική ποικιλία της περιοχής εμπλουτίζεται με τις πίτες, που οι συνταγές τους μεταφέρονται αναλλοίωτες στον χρόνο από γενιά σε γενιά.

Τυρόπιτα, χορτόπιτα, ζυμαρόπιτα και κολοκυθόπιτα, κρεατόπιτα και μακαρονόπιτα, είναι μερικές από τις περίφημες πίτες του «Σταυραετού» που εδώ και 35 χρόνια η κυρία Ευρυδίκη παρασκευάζει για τους πελάτες της.

Αρνάκι στη γάστρα, γίδα βραστή, χοιρινό με σέλινο και χόρτα, προβατίνα στα κάρβουνα, περιμένουν να τα ανακαλύψετε με την συνοδεία τσίπουρου και εκλεκτού κόκκινου κρασιού. Σήμα κατατεθέν αποτελεί για τον «Σταυραετό» η μεγάλη ποικιλία γλυκών κουταλιού, όλα δικής μας παραγωγής.

Οργάνωση εκδηλώσεων

Στο εστιατόριο

Η επιχείρησή μας τα τελευταία χρονιά αναλαμβάνει την οργάνωση και εστίαση διαφόρων εκδηλώσεων (γάμοι, βαπτίσεις, εστίαση συνεδρίων κ.α.) .

Τσίπουρο και μυσταγωγία

Στο εστιατόριο

Το τσίπουρο στα Τζουμέρκα δεν μπορεί να σταθεί ως έννοια στην σημειολογία των λέξεων,δεν είναι απλά ένα ποτό.

Τσίπουρο εδώ σημαίνει παρέα, σημαίνει κέφι, γλέντι, τραγούδι και χορός. Σημαίνει χαρά, σημαίνει έρωτας και πόνος, σημαίνει συναίσθημα.

Σημαίνει ατέλειωτες συζητήσεις δίπλα στο τζάκι, συμφωνίες και διαφωνίες, σημαίνει πέρασμα απ΄τα θρυλούμενα της ιστορίας του τόπου μας στα μεγάλα ερωτήματα του μέλλοντος. Σημαίνει να γίνεσαι ένα με τον τόπο και τους ανθρώπους του ,να γίνεσαι φίλος.

Τσίπουρο εδώ σημαίνει μυσταγωγία.

Το τσίπουρο του Σταυραετού παρασκευάζεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, σε χειροποίητα μπρούτζινα καζάνια από ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών από τον Συρρακιώτη παραγωγό Χριστόφορο Τέφα. Βγαίνει στους 18 βαθμούς οινοπνεύματος, δεν προκαλεί παρενέργειες και σερβίρεται με συνοδεία εκλεκτών μεζέδων.

Print